PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soruya Rastgele Cevap Vericek Bi Script

kramer
02-04-2008, 02:48 PM
ben şöyle bir şey istiyorum ; sayfama gelen ziyaretçi boş yazma alanına sorusunu yazıcak ve site ona cevap vericek bu cevabıda kayıtlı misal 1000 tane cevap içinden rastgele seçip vericek.

bu tip bir şey bulmam mümkün mü acaba ?

WmAdmin
02-04-2008, 03:10 PM
bulabilirsin, yada hazır olan mesela sözlük scripti olsun yada şarkı sözü vs diyelim bu scriptleri biraz düzenleyerek çok kolay bi şekilde istediğini elde edebilirsin.

kramer
02-04-2008, 04:41 PM
yani rastgele şarkı sözü gibi bi özelliği bu şekilde kullanabilirim sanırım. kullanıcı soruyu yazar ve sorudan bağımsız öylesine bi cevap ona verilir :) . nasıl aklıma gelmedi :) teşekkür ederim.

WmAdmin
02-05-2008, 12:11 AM
soruya rasgele cevap vermesine gerek yokki, rasgele verdikten sonra cevap vermenin ne anlamı var :) mesela örnek veriyorum sözlük sitesinde elma yazıyorsun elma ile ilgili açıklamalar çıkıyor, sen bu sözlük scriptinin db sini boşaltıcaksın sonra kendin kelimeler ekiyeceksin yani siteye gelen kişi selam naber diyecek oda senin eklediğin kelimelerde buna karşılık yazdığın bi cevap var ise o çıkıcak yani karman çorman birşey, rasgele olsun diyorsan belki hazır bişi vardır rasgele kelime çektirmek dbden kolay fakat biraz php bilgin olması lazım. ama sorulan soruya anlamsız bi cevap vericekse rasgele olması yerine bi scripti editleyip bu hale getirmek sizin için daha iyi olucaktır.