PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google İmages'de SEO İçin Resimlerin Önemi

Webmaster
08-09-2007, 11:42 PM
SEO İçin Resimlerin Önemi

Sitedeki resimlerin SEO açısından önemini anlatmak istedim ilk SEO makalemizde. Hemen hemen her sitede resimler olur. Bu resimleri SEO‘ya uyumlu hale getirmeliyiz. Peki bunu nasıl yapacağız ? (hehe yapacağız, pek alışkın değilim garipsedim yapacağızı ) neyse olaya geçiyorum. Şimdi diyelim bi haber siteniz var. Tuğba Özay (bayılıyorum ona :P) düştü kolunu kırdı haberimiz olsun birde resim ekledik diyelim bu resimi şu şekilde düzenlemeliyiz. Resimin adı çok önemli asdfsdfdsfsdf.jpg yerine tugba_ozay_kir.jpg yapmak çok daha faydalı ve mantıklı. Daha bitmedi her resime mutlaka ama mutlaka alt=”" tagını eklemeliyiz. Hatta google’ın alt tagı olmayan resimlerin hatalı resim oldugunu düşündüğü söylenmekte. Yukardaki haber için örnek bi tag yazalım alt=”tuğba özay kolunu kırdı” (Alt tagına alakasız saçma şeyler de yazmayın ) Ayrıca sitedeki resimlerin herhangi bi sorundan dolayı açılmazsa alt tagına yazdığımız metin gözükecektir, bu da ziyaretçiye resim hakkında küçük bi ipucu olabilir. Ayrıca alt tagının önemini örnekle anlatmak istiyorum Bi sitenin ziyaretçi sayısının %90′ının sadece alt tagıyla geldiğini söylesem ne dersiniz? Evet örnek Sitemiz; Manken.AT Siteye girip bakıyoruz bi resim sitesi. Extreme’den hitlerine bakıyoruz yüzde 90 google imagesten gelmiş ziyaretçiler şuraya dikkat %90 böyle büyük bi rakam ve hepsi de alt tagının sayesinde. Sitedeki resimleri inceliyoruz hepsinde alt tagı var. Yukarda ne demiştik google alt tagını çok sever. Ve sitenin hitlerinin neredeyse tamamı google images ten yani Google’dan. Örnekle daha iyi anlatabildim sanırım. Umarım sitedeki resimlerin önemini anladınız. Benden bu kadar

Alıntı